Diagnostic

Prin folosirea testelor clinice și nu numai, putem descoperi numele pe care-l are problema cu care ne confruntăm. Prin definirea problemei, putem găsi soluții ce se mulează atât pe diagnostic, cât și pe personalitatea fiecăruia. Suntem unici, iar asta nu spune decât că fiecare are propriul său fel de a vedea și de a reacționa la lumea sa interioară și la cea din jur.

Consiliere psihologică

Așteptările în ceea ce privește consilierea psihologică merg în direcția simplistă de primire de sfaturi, sau a unei pastile magice ce face ca totul să treacă instant. Consilierea e mult mai mult de atât, e un proces în care ne angajăm împreună cu psihologul, un drum anevoios și lung pe care nu-l parcurgem singuri. E un loc în care ne simțim în siguranță, în care începem să înțelegem deciziile luate, să privim cu alți ochi situațiile în care suntem, dar și să ne descoperim.

Consiliere de familie

Familia, celula de bază nu doar a societății ci și a cine suntem. Familia, locul în care ne simțim în siguranță și iubiți. Dar când nu simțim asta ce se întamplă în noi?

De cele mai multe ori, în funcție de subiectul abordat, nu este suficient ca ajutorul să-l cerem doar pentru noi, ci și pentru membrii familiei, deoarece și ei simt impactul deciziilor sau comportamentului nostru. Pentru ca vindecarea să fie completă, e nevoie uneori să fie în cerc, astfel încât alinarea suferinței să fie completă.

Puterea implicării emoționale în cuplu ne împiedică să-l mai înțelegem pe cel de lângă noi, iar această lipsă de înțelegere profundă crează în timp scindări. Într-un astfel de moment, ne putem răni adânc și ne putem gândi activ că ăsta e finalul. Din momentul în care a apărut gândul, finalul e destul de aproape.

Dar, atâta timp cât încă mai există voință de a continua împreună pe același drum, există și soluții, iar comunicarea direcționată este una dintre ele. Comunicarea ce deschide catre comunicare și înțelegere reciprocă, nu către rănire profundă.

Vrei să vorbim?

Dacă vrei să discutăm mai multe, lasă-mi un mesaj în acest formular sau pe rețelele sociale.